Ελευθέρωσε χώρο στο iPhone με 3 απλούς τρόπους

Ένα μεγάλο πρόβλημα στα iPhone είναι η εξοικονόμηση χώρου, ειδικά στις συσκευές με χωρητικότητα 16GB οι χρήστες τα βρίσκουν πολλές φορές σκούρα. Σε αντίθεση με τις android συσκευές που είτε παίρνουν κάρτα μνήμης είτε έχουν πιο ελεύθερη διαχείριση του χώρου (βλέπε διαγραφή cache χειροκίνητα) στο iOS δεν έχεις αυτό το πλεονέκτημα. Υπάρχουν όμως τρόποι για το καταφέρεις και θα στους δείξουμε παρακάτω. Ελευθέρωσε χώρο στο iPhone σου τώρα λοιπόν!

  • Θα ξεκινήσουμε με την πιο απλή συμβουλή, διέγραψε ΟΤΙ φωτογραφία δεν χρειάζεσαι αφού πρώτα τις ανεβάσεις στο iCloud. Όλοι μας κρατάμε ένα κάρο άχρηστα πράγματα στο κινητό με την ιδέα ότι κάποτε θα τα χρειαστούμε.
    Πλέον όλα τα κινητά κρατάνε από φωτογραφίες μέχρι και διάφορα αρχεία στο cloud (iCloud, Google Photos κλπ) αλλά υπάρχουν και τόσες άλλες υπηρεσίες που το κάνουν (dropbox, flickr κλπ). Βάλε τα όλα στο σύννεφο λοιπόν και μείνε ήσυχος, παράλληλα θα γλυτώσεις και κάμποσα MB ή και GB χώρου. Το iPhone σου θα κρατήσει τη ροή φωτογραφιών (τις 1000 τελευταίες φωτογραφίες) ούτως ή άλλως στο iCloud χωρίς να δεσμέυσει χώρο αλλά μπορείς με έξτρα 1€ το μήνα να αγοράσεις 50GB χώρου, υπέραρκετός για όλες σου τις φωτογραφίες για 3 τουλάχιστον χρόνια.
  • Η επόμενη συμβουλή είναι να διαγράψεις ότι εφαρμογή δεν χρειάζεσαι, ακούγεται λίγο προφανές αλλά αν ρίξετε μια ματιά στις εφαρμογές σας μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλο και κάτι θα βρείτε για να διαγράψετε.
  • Η τελευταία και κορυφαία επιλογή που οι περισσότεροι δεν ξέρουν είναι η εξής: Πολλές εφαρμογές κρατάνε χώρο στο κινητό σε μια μορφή προσωρινής μνήμης (μνήμη cache). Το πρόβλημα είναι ότι το iOS δεν σε αφήνει να την διαχειριστείς, π.χ. να την διαγράψεις. Οπότε έχουμε ένα μυστικό που θα σας πούμε για να αναγκάσετε το iOS να την διαγράψει για εσάς. Αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα παρακάτω.

Το μυστικό κόλπο

Ανοίγουμε την εφαρμογή iTunes στη συσκευή μας (ναι αυτή που δεν έχεις ανοίξει ποτέ). Στη συνέχεια πατάμε να δούμε τις ταινίες που είναι διαθέσιμες για αγορά ή ενοικίαση.

Βρίσκουμε μια ταινία και πατάμε δεξιά την HD ποιότητα, ο σκοπός είναι να βρούμε μια ταινία που σε HD θα χρειαστεί περισσότερο χώρο από όσο έχουμε διαθέσιμο για να κατέβει. Π.χ. αν έχουμε 750MB διαθέσιμα όποια ταινία και να διαλέξουμε θα τα ξεπερνάει, αλλά αν έχουμε 2.6GB ελεύθερα (και για κάποιο λόγο θέλουμε περισσότερα) τότε πρέπει να διαλέξουμε μια σχετικά μεγάλη ταινία (ενδεικτικά ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών σε HD είναι γύρω στα 9GB).

ελευθέρωσε χώρο στο iPhone

Εγώ διάλεξα το Creed. Πατάμε την επιλογή «Αγορά» (μην φοβάστε δεν θα χρεωθείτε τίποτα). Το iOS θα δει ότι δεν έχει χώρο για να την κατεβάσει οπότε θα σας βγάλει το παρακάτω μήνυμα «Δεν είναι δυνατή η λήψη… κλπ»

FullSizeRender (2)

Αυτό ήταν!

Αν πάτε τώρα στο μενού Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Περί θα δείτε ότι έχετε περισσότερο χώρο!

Δείτε πόσο χώρο κατάφερα να ελευθερώσω εγώ στο iPad μου.

FullSizeRender

Πριν το κόλπο είχα 913MB ελεύθερα…

Ελευθέρωσε χώρο στο iPhone

Μετά είχα 2GB ελέυθερα!

Ελευθέρωσε 1,1GB από την cache των εφαρμογών! Αρκετός χώρος, έτσι δεν είναι;

Ελευθέρωσε χώρο στο iPhone σου και πες μας πόσο χώρο γλύτωσες στα σχόλια.

Περισσότερες συμβουλές και κόλπα —>>> ΕΔΩ

 

Αρέσει σε %d bloggers: